plaincontent

Asociația ANAIS

Prin intermediul campaniei #walkTALL, elmiplant susține activitatea de sprijinirea a femeilor diagnosticate cu cancer de sân și cancer de col uterin a Asociația "ANAIS".

Acțiunile întreprinse de către Asociația ANAIS au ca scop creșterea calității vieții femeilor care sunt diagnosticate cu cancer dede san si de col uterin si facilitarea accesului la grupurile de terapie și sprijin psihologic care joacă un rol important în combaterea bolii și merge mână în mână cu tratamentul medical. Atunci când se confruntă cu acest diagnostic multe dintre femei se confruntă cu o avalanșă de emoții, care variază de la furie la negare și au nevoie de îndrumare de specialitate pentru a învăța să accepte, să-și recapete puterea și speranța și să își desfășoare activitățile zilnice. Serviciile furnizate de ANAIS includ: orientare psihologică gratuită, grupuri de sprijin, ateliere de creație, materiale informative și de orientare juridică, în scopul de a obține un ajutor financiar din partea statului.

Printre partenerii Anais pentru proiecte și campanii legate de cancerul de sân și cancerul de col uterin se numără: Direcția Generală de Asistență Socială din București și unități spitalicesți importante cum ar fi: Spitalul Universitar Bucuresti, Spitalul Clinic Coltea. Asociația ANAIS este membră a rețelei Engage - European Network of Gynaecological Cancer Advocacy Groups, ce are ca principal obiectiv sprijinirea, informarea si indrumarea femeilor diagnosticate cu diverse forme ale cancerului ginecologic.

Asociația ANAIS a lansat mai multe proiecte pentru sprijinire a femeilor:

  • Aplicația pentru testarea cancerului de sân, în septembrie 2015. Aceasta este prima aplicație de acest tip din Romania ți oferă consiliere și îndrumare de specialitate în ceea ce privește auto-examinare ca un pas esențial în urmărirea schimbărilor care ar putea duce la un diagnostic de cancer. Aplicația este gratuita și disponibila în Apple Store, Google Play și Windows Store.
  • Proiectul “Da, te putem ajuta cu ceva”, lansat în 2013 cu scopul de a oferi îndrumare psihologică gratuită femeilor care se confruntă cu diagnosticul de cancer de san si cancer de col uterin, de a le ajuta să gestioneze și să exprime toate emoțiile, temerile și întrebările fără răspuns.
  • "Dincolo de diagnosticul de cancer" Acest proiect combină sesiuni de terapie cu ateliere de creație în cadrul cărora femeile învață cum să facă bijuterii, aranjamente florale, decorațiuni și alte activități creative. Terapia prin arta este o formă de terapie expresivă, care folosește procesul creativ pentru a îmbunătăți starea fizică, mentală și emoțională a unei persoane. Beneficiile sunt mari și includ - reducerea stresului, îmbunătățirea respectului de sine și de conștientizare, care va ajuta în procesul de vindecare.

Acest proiect include și câteva ateliere de înfrumusețare și lifestyle în cadrul cărora feneile diagnosticate cu cancer de sân și cancer de col uterin primesc sfaturi de la profesioniți despre cum pot avea o dietă echilibrată, cum să aibă grijă de aspectul lor. Obiectivul proiectului este de a face femeile să redescopere frumusețea vieții și bucuria de a trăi dincolo de diagnosticul cancerului.

  • “Elibereaza-ti frumusetea” reprezinta o initiativa sociala de constientizare a frumusetii, lansata în 2015. Ambasadoarele mesajului sunt 4 doamne deosebite ce au invins un diagnostic greu si au dorit neaparat sa transmita tuturor ca nu ne putem vindeca corpul daca nu avem un suflet armonios. Cu ajutorul unei echipe de profesionisti, cele 4 doamnelor sau bucurat de o sesiune de infrumusețare profesională, inclusiv make-up și hairstyling styling, la final un fotograf capturând prima lor reacție în care s-au admirat în oglindă.